Portrettbilde av mann

David vil jobbe i PROMIS – hils på ham!

 

Motiveres av å hjelpe andre med å få en enklere hverdag

David er sivilingeniør fra datalinjen på NTNU, og har en doktorgrad innen geografisk informasjonsteknologi fra Universitetet i Oslo. Han har jobbet som forsker, teknisk prosjektleder, rådgiver og konsulent med hovedvekt på oppdrag for offentlige institusjoner som Statens kartverk, Vegvesenet, Forsvaret, SSB, DIFI og Brønnøysundregistrene.  

Grunnen til at jeg nå vil jobbe hos PROMIS er at de har et veldig godt merkenavn, og leverer kvalitet og standarder for offentlige it-prosjekter. I tillegg er PROMIS et lite selskap hvor de ansatte har frihet til å utvikle seg faglig. 

Brenner for smidig utvikling

David har blant annet vært med på å designe nye KOSTRA for SSB, og å utvikle Felles datakatalog for DIFI/BRREG. Han har en pragmatisk tilnærming til arkitektur, og er i stand til å forstå og formidle dette på flere abstraksjonsnivåer. For tiden jobber han med design og utvikling av Altinns nye Tjenester 3.0-plattform.

 – Jeg har jobbet med ulike arkitekturdisipliner som informasjons- og datamodellering, begrepsmodellering, utveksling av informasjon, design av informasjonssystemer, databasemodellering, prosessmodellering, virksomhetsstyring og datavarehus. Jeg er TOGAF 9- og Ardoq-sertifisert, og brenner for smidig utvikling og DevOps. Jeg programmerer også i Java/Spring og C#/.NET-core.

Liker tekniske utfordringer

I PROMIS skal David jobbe i skjæringspunktet mellom prosjektstyring og arkitektur, der han skal utvikle og formidle arkitektur og tekniske løsninger i samspill med prosjektledere. Han liker godt å jobbe med tekniske utfordringer som i utgangspunktet kan løses på flere måter, men hvor man har gitte begrensninger, og må prioritere med hensyn til kvalitet, kostnad og tid. 

– Jeg liker både å grave meg ned i de tekniske problemstillingene, men også å formidle dette for ulike interessenter i et prosjekt. Det er ikke alltid man bør gå for den teknisk beste og mest fleksible løsningen, men man må finne løsninger som tar hensyn til kundens forutsetninger, og gjøre dem i stand til å forvalte og videreutvikle løsningen på en god måte.

Fellesskap, ærlighet og mestring

På arbeidsplassen er David opptatt av fellesskap og teamfølelse, og han motiveres av å løse tekniske problemer på en slik måte at andre kan få en enklere og bedre hverdag. 

 – Jeg synes det er fint når man kan dele både erfaringer og utfordringer med andre. Ærlighet er også viktig for meg på en arbeidsplass. og jeg tror alle har godt av å oppleve mestring.

Når han ikke løser tekniske problemstillinger bruker han tiden sin på barna og kjæresten. Han er også glad i å trene Taekwon-do, eller dra på tur med seilbåten sin.