En smittende effekt fra Nepal

Education for Life gjør en viktig jobb

Reisebrevet fra Dhading vitner om at Education for Life (EFL) gjør en livsviktig jobb for unge kvinner i Nepal. Dette er tredje året på rad PROMIS og Promis Qualify støtter denne non-profit-organisasjonen som ble grunnlagt i 2013.

På denne turen har EFL konsentrert seg om et område som ble rammet av et kraftig jordskjelv i 2015. De har videreført arbeidet med å dele ut frihetssett, bestående av sanitærputer, undertøy og såpe, til 225 jenter.

I tillegg har EFL gjennomført et diskusjonsprogram om menstruasjon. Som de selv påpeker, så hjelper støtten ikke bare de som mottar settene, det skaper også ringvirkninger i samfunnene de tilhører. Jentene tar ansvar og lærer opp de yngre. Dette gjør at de selv kopierer kittene og syr egne bind.

– Selv om det bare er 225 jenter som mottok pakken, er effekten langt større. Jentene lærer de yngre og de vil også kopiere bindene og sy de selv. Dette er har en smittende effekt, sier Øydis Raddum fra EFL.

 

For oss i PROMIS og Promis Qualify er det en glede å motta disse optimistiske oppdateringene fra Nepal. Det vitner om at relativt små midler kan skape smittende effekt og bety mye for den enkelte.

Les hele reisebrevet fra Nepal her.

 

Bildet er lånt med tillatelse fra EFL