Kristin vil jobbe i PROMIS – hils på henne!

Trigges av kunnskap, lidenskap og kreativitet

Kristin har 25 års fartstid i konsulentbransjen, med erfaring fra ISI, marchFIRST, Objectware, eget firma og hun har vært gjesteforeleser på BI. Etter mange år på egenhånd er hun nå klar for et eget fagmiljø og utvikling av attraktive tjenester sammen med andre.

– Jeg har hele tiden fulgt PROMIS og vært imponert over hva Jørgen og Co har fått til. PROMIS har tiltrukket seg mange dyktige konsulenter. Nå vil jeg gjerne være med på laget.

Sivilingeniør, gründer og gjesteforeleser

Kristin er sivilingeniør i data fra NTNU med spesialisering i informasjonssystemer. Hun startet  karrieren i ISI, og hun gikk deretter videre inn i internettbransjen. Sammen med folk fra reklamebransjen, kommunikasjon og design, var hun med på å starte marchFIRSTs kontor i Norge.

– Her opplevde jeg dotcom-perioden på nært hold, og det var en spennende periode med høyt tempo, kreativitet og fremoverlente, innovative prosjekter. Deretter gikk jeg til Objectware, og det var her jeg ble kjent med PROMIS. I Objectware bygget jeg opp rådgivningsavdelingen Digital forretningsutvikling. I 2010 startet jeg for meg selv, og har drevet egen business frem til nå. Fra 1996 til 2010 jobbet jeg også som gjesteforeleser på BI, og jeg har hatt styreverv i et innovativt brønnteknologiselskap og i Norsk Regnesentral.

Balansekunsten innen digitalisering

I PROMIS skal Kristin bidra til å utvikle tjenester innen rådgivning og arkitektur.

– Digitalisering diskuteres i ledelsen i alle virksomheter, og vi ser at digitaliseringen krever omstilling langs ulike dimensjoner. Den digitale transformasjonen må ledes, organiseres, måles og realiseres. Tempo og handlekraft, smidighet og innovasjon, kontinuerlig utvikling av nye digitale tjenester er viktige faktorer.  Samtidig skal man ivareta en helhet og sikre fortsatt drift av mange eksisterende IT-løsninger. For større virksomheter er dette en krevende balansekunst.

Kristin synes det er spennende å jobbe i skjæringspunktet mellom forretning, teknologi og brukere. Hun liker å bidra til å bygge både den forretningsmessige og tekniske grunnmuren, slik at man kontinuerlig kan utvikle digitale tjenester som både har livets rett og som brukerne evner å benytte seg av.

– Som tidligere aktiv sjakkspiller er jeg fascinert av at tilsynelatende små ubetydelige bondetrekk kan ha svært store konsekvenser noen trekk senere. Man må ha kontroll på helheten, kunne se muligheter og alternativer, og klare å regne seg fremover langs ulike varianter. Både strategiske og taktiske evner kommer godt med. Det er krevende og utfordrende, og jeg liker det.

Et viktig samarbeid

Kristin gleder seg til å følge prosjektlederrollen fremover. Hun mener at samarbeidet mellom arkitekt og prosjektleder er viktig, og at arkitekter kan ha både en sentral utøvende rolle i et prosjekt, men også være en viktig premissgiver.

– Nå snakker «alle» om at for å lykkes med digitalisering må vi endre leveransemodellen fra prosjekt til kontinuerlig produktutvikling. Konsulentbransjen, inklusiv PROMIS, har i mange år levd godt av prosjektet som leveransemodell. Konsulentselskaper løser denne endringen ved å tilby såkalt prosjektbasert produktutvikling. Det er åpenbart mange prosjekter der ute fremdeles. Likevel tenker jeg at PROMIS må finne sin rolle også i produktutvikling dersom dette fester seg som den mest suksessfulle leveransemodellen innen digitalisering. Å jobbe med f.eks mål, gevinster, teamutvikling og ledelse er felles ved begge leveransemodellene.

Motiveres av ny virksomhet og dyktige folk

På arbeidsplassen synes hun det er viktig med godt fagmiljø, fokus på kunnskapsutvikling, hyggelige og dyktige kollegaer, delingskultur, respekt på tvers, mulighet til å påvirke, visjoner og felles ønske om å nå målene sammen.

– Som konsulent motiveres jeg av å komme inn i en ny virksomhet, lære den å kjenne samt jobbe sammen med dyktige folk som representerer andre fagområder enn meg selv- kunnskap, lidenskap og kreativitet trigger meg. Som teknolog er jeg brennende opptatt av å formidle de fantastiske mulighetene teknologien gir oss, forme en strategi og videre designe organisasjon, prosess og produkt slik at muligheter kan realiseres. Som leder motiveres jeg av å sette visjon og mål, og å nå målene sammen med teamet.

Sør-Europa, kunst og kultur

På fritiden liker Kristin både det enkle hyttelivet og storbylivet.

– Jeg har en ekstra forkjærlighet for Italia, og fjellet er en stor lidenskap. En gang i året reiser jeg ut i verden og går skirenn, blant høydepunktene er Svalbard skimaraton og måneskinnsrennet i Seiser Alm. Kunst og kultur, mat og vin er også viktig for meg – i tillegg til familie og venner, som utgjør selve grunnmuren.