De to minste barna

PROMIS støtter Mashimoni Children Center i Kenya

Om Mashimoni

Vi kom så nær elendigheten og urettferdigheten så vi ønsket å hjelpe. Prosjektet startet da vi for første gang besøkte mama faith og hennes «barn» i Kibera slummen i Kenya i 2012. Siden dette har prosjektet vokst seg veldig stort er vi er nå helt avhengige av hjelp fra våre foreldre. Vi har i dag ansvaret for 67 barn og de fleste bor på det nye barnehjemmet vi har bygd på Kitengela. Noen få bor fortsatt sammen med familien sin, men får hjelp av oss til skole i Malaa. På barnehjemmet får barna bo i trygge omgivelser og de får gå på skole.

 

Vi er nå inne i en like vanskelig tid i Kenya, som her hjemme i Norge. Fra fredag den 27.03.2020 ble det innført portforbud fra klokka 19.00 til kl 05.00 i Kenya. I tillegg ble alt stengt, dette inkludert skoler, butikker osv. Det vil si at våre barn nå er i lockdown på barnehjemmet. Vi skulle vært i Kenya i påsken og nå i juni for å prøve å rette opp i noen problemer som har oppstått. I tillegg skulle det vært to studenter som skulle jobbet frivillig der i sommer. Men på grunn av Covid-19 ble ikke dette mulig.
Presidenten i Kenya har tatt Covid-19 på alvor og det ser foreløpig ut til å fungere. Landet med 50 millioner innbygger har kun 578 intensivsenger på sykehusene og derfor ikke kapasitet til noen enorm smittebølge. Per dags dato er det 2093 som har fått påvist smitte i Kenya og de har 71 dødsfall. De fattigste er nok ikke de som blir testet først og derfor regner man med store mørketall i land som dette dessverre.
Ingen av barna på Mashimoni Children Center er, eller har vært syke av Covid-19. Barna på secondary school har hjemmeundervisning og får hverdagen til å fungere på et vis. Oppgaver skrives ut til dem fra skolenes hjemmesider og de jobber med dette hjemme. Barna på vår egen skole (1.-4. klasse) har hjelp fra vår egen lærer med å fullføre pensum. Det er ennå uvisst hvor lenge Kenya vil være i lockdown.