PROMIS 25 år – fra kjellerstue til Rebel

«Det er lett å være rebell i kjellerleiligheten din» synger Karpe på det kritikerroste albumet Heisann Montebello. Om gründer og daglig leder i PROMIS, Jørgen Petersen, er enig i det er nok åpent for diskusjon. Men at reisen fra en privat kjellerstue i 1997, til hus og hjem i Oslos teknologihovedkvarter Rebel har vært spennende, kan vi slå fast med sikkerhet. 

Sammen med Stein Tore Rasmussen, Svein Mjåset og Rolf Grave fant de fire konsulentene i Terramar ut at IT-bransjen var moden for et konsulentselskap som fokuserte på en mer aktiv og kundefokusert styring av digitaliseringsinitiativ. Med et godt kontaktnett, en unik forståelse for kundebehov, og en allerede lang karriere i bransjen var timingen god. Terramar Promis så dagens lys 1. april 1997.

Spennende reise 

I dag, 25 år senere, er Terramar Promis for lengst blitt til bare PROMIS. Stein og Jørgen er fortsatt aktive i ledelsen av selskapet og vi møter dem på Rebel for en prat om IT-bransjen generelt og PROMIS spesielt.

Jørgen Petersen og Stein Tore Rasmussen, gründerne av PROMIS

Jørgen Petersen (til venstre) og Stein Tore Rasmussen reflekterer over 25 år i PROMIS.

Vi spør Stein om hva som skiller PROMIS fra andre tilsvarende selskaper. Han trekker umiddelbart frem forståelsen for kundens reelle behov.  

– Det har hele tiden vært vårt mål å styrke kompetansen til våre kunder og bransjen generelt. Vi er opptatt av å dele vår innsikt, erfaring og kompetanse uten andre baktanker enn å muliggjøre en så sterk gevinstrealisering som mulig. Vi har ingen hemmeligheter, og våre selskapsinterne metodikker deles med alle. Dette er PROMIS’ gull, og kisten står på vidt gap for alle interesserte.

På spørsmål om hva han er mest stolt av at PROMIS har fått til i løpet av disse årene, svarer Jørgen:

 – PROMIS er et godt sted å være. Vi utvikler våre ansatte gjennom felles kompetansebygging. Med vår modell kan vi jobbe internt faglig og bli kompensert godt for det. At vi er eid av våre ansatte og at alle våre selskapsfunksjoner håndteres av aktive konsulenter, gjør at vi kan drive med en bransjeledende margin og at vi kan tilby våre ansatte betingelser det virkelig svinger av. 

Unik modell

– Vi har aldri hatt en ekstrem vekst-strategi i PROMIS, fortsetter Jørgen. Vi er opptatt av å være et mellomstort selskap med de RIKTIGE medarbeiderne, slik at vi kan drive selskapet så kostnadseffektivt som mulig. Og når våre ansatte ser muligheter for nye forretningsområder, har vi klart å skape en modell for søster-selskap som kan bygges fra bunnen av. Med PROMIS som mentor, både kommersielt, økonomisk og faglig, har vi utvidet familien med vellykkede selskap innen testledelse (PROMIS Qualify) og arkitektur (PROMIS Navigate). I fremtiden håper og tror vi på flere medlemmer i denne PROMIS-familien.

Jørgen og Stein foran inngangen til Rebel.

Jørgen (til venstre) og Stein foran inngangen til Rebel. Nye dører åpnes kontinuerlig.

IT-bransjen i endring

Med 25 år som ledende aktør, er det naturlig å spørre om hvilke områder Jørgen og Stein ser på som definerende og relevante for PROMIS fremover.

– Vi ser en klar dreining fra den nå litt forslitte motsetningen «smidig utvikling vs. fossefall», til fokus på kontinuerlig produktutvikling og at våre kunder tar innover seg at IT er langt mer enn et støtteverktøy, fremholder Stein. Digitaliseringskompetanse er kjernekompetanse!  

– Denne utviklingen er ingen revolusjon, fortsetter Jørgen, men en naturlig og riktig evolusjon. Vi tror at mekanismer for å styre og sikre at digitaliseringen faktisk leverer verdi blir enda viktigere fremover. Prosjektlederen er ikke død, men rollen redefineres. Dette er både spennende, riktig og utfordrende, og vi jobber kontinuerlig med å være i front på dette området også fremover. 

– PROMIS er i kontinuerlig utvikling og det er fortsatt givende å utvikle ansatte, kunder og samarbeidspartnere. Vi er stolte av 25 vellykkede år og ser lyst på fremtiden og PROMIS sin posisjon. På Rebel møter vi bransjen hver dag og opplever en synergi som motiverer. 25 år er ingen alder, avslutter Stein – og vi ser fremover med stjerner i blikket.  

 


Ønsker du å bli en del av PROMIS-familien?

Enten du er prosjektleder, arkitekt eller tester har vi et godt hjem for deg i PROMIS.

Med svært gode betingelser, stor frihet for den enkelte og 100 % transparens tilbyr vi noe helt unikt. Vi har fantastisk trygghet for oppdrag i bunn, et engasjerende fagmiljø, og muligheten til å utvikle et bunnsolid selskap inn i fremtiden.

Ta kontakt på karriere@promis.no for en uformell prat, eller se våre karrieresider for mer informasjon: