Vi fortsetter samarbeidet med Education for Life i Nepal

 

PROMIS, Promis Qualify AS og Education for life, Nepal fortsetter samarbeidet også i 2019. Vi viderefører arbeidet fra 2018 med utdeling av 'The freedom kits' på landsbygda i Nepal, i år med fokus på Dhading som ligger i det jordskjelvrammede området.

Frihetssettene består av sanitetsputer, undertøy og såpe, i tillegg gis det undervisning om betydningen av kvinners helse og menstruasjon. I dette området er de svært fattige og vil ha stor glede av både undervisning og å motta de resirkulerende bindene. 

Til tross for at dette er et stort tabu tema i Nepal, håper vi å kunne være med å forbedre kvinners rettigheter, og bedre tilværelsen for disse.

 

En hilsen fra Prosjektleder for EFL:

 "Vil bare takke dere igjen. Det betyr så enormt mye for de kvinnene dere når med disse midlene. Jeg er rørt og glad for at dere som firma, velger å gjøre dette. Øydis Raddum."

 

Bildet er lånt fra EFL sin hjemmeside, og er gjengitt med tillatelse.

PROMIS og Promis Qualify flytter

 

Nye lokaler i Stortingsgata 12

Etter tre fine år samlokalisert med Metier OEC på Smestad er Promis-selskapene nå på flyttefot. Vi alle er veldig ivrige etter å komme oss inn i de fantastiske lokalene. Det betyr at vi blir enda enklere å nå, og ikke minst blir vi en fremtidig attraktiv plassering for alle som vil jobbe med oss.

Med utsikt over Spikersuppa

Våre nye lokaler blir i Stortingsgata 12, med utsikt ut over Spikersuppa, Stortinget og Nationaltheatret.

Vi gleder oss veldig til å slå leir midt i sentrum! For våre selskaper, med travle konsulenter spredt over hele byen, blir det en praktisk forenkling i hverdagen å kunne møtes til faglige og sosiale treff midt i smørøyet av byen.

           

Og som ved tidligere leieforhold, har vi igjen funnet et godt og nyttig vertskap å flytte inn hos. Denne gangen er det advokatene i Synch Advokatfirma AS som blir våre samboere.

Samboerskap med Synch!

En god advokat er god å ha - ikke fordi vi er i så mange konflikter, men fordi juridisk kompetanse og kontraktsforståelse ofte er svært nyttig kunnskap i IT-prosjekter - for å unngå at konflikter oppstår. Vi gleder oss til et hyggelig og fruktbart samboerskap med Synch! 


Vår nye besøks- og postadresse er:
Stortingsgata 12, 0161 Oslo

 

ITPP-kurs i julegave til en medarbeider eller deg selv - meld deg på!

Jobber du i smidige prosjekter og vil lære mer? Synes du smidig mangler svar på hvordan du skal gjøre oppgaven som prosjektleder? Da anbefaler vi sertfiseringskurset ITPP.

SERTIFISERINGSLØP våren 2019:

  • PRINCE 2
  • e-læring: PRINCE2 Foundation
  • PRINCE2 Foundation eksamen senest 07.03.19

 ITPP (forutsetter PRINCE2 Foundation)

  • 08.03-13.03.19       e-læring del 1:   om smidig prosjektstyring
  • 14.03.19                workshop 1:      om smidig prosjektstyring
  • 15.03-24.04.19       e-læring del 2:   om smidig prosjektstyring
  • 25.04.19                workshop 2:      om smidige kontrakter og forskningsresultater
  • 02.05.19                ITPP-eksamen:

Kursholderne har lang erfaring med bruk av smidige metoder i egne prosjekter og vil dele av egne erfaring samt motivere for gode diskusjoner mellom kursdeltakeren.

Kurset passer for både prosjektledere, produkteiere, testledere, scrum mastere, medlemmer av styringsgrupper og andre med interesse for å lære mer om hvordan man styrer, prioriterer og gjennomfører prosjekter basert på en smidig arbeidsmetode.

Les mer her: https://www.smidigeprosjekter.no/

 

ITPP 188 188

Mette Statle Gulbrandsen begynner i PROMIS

Hvorfor PROMIS?
Det var naturlig for meg å velge PROMIS da jeg gikk tilbake til konsulentbransjen for å være prosjektleder på heltid. Jeg har alltid kjent til PROMIS som en veldig sterk konkurrent den tiden jeg skrev rammeavtaletilbud eller forsøkte å vinne enkeltoppdrag for prosjektlederne i Bouvet. Jeg kjenner mange av de som jobber i PROMIS. De er både flinke og hyggelige og jeg gleder meg til å bli en del av dette sterke fagmiljøet.

Hva er bakgrunnen din?

Glasgow University. Jeg jobbet i konsulentbransjen fra 1993-2015. Først som prosjektleder deretter som avdelingsleder for test- og prosjektlederne (2008-2015). I perioden 2015-2018 ledet jeg en nyetablert PMO-avdeling i produktutviklingsselskapet Conax (senere Nagra). Jeg har jobbet tett og nært i prosjekter i hele min yrkeskarriere enten  som prosjektleder, prosjekteier eller som leverandørens leveranseansvarlig.

Hva er dine forventinger?

Jeg gleder meg til å bli en del av et lite selskap med et stort fagmiljø. Det blir fint å jobbe med så mange som kan så mye om prosjektledelsesfaget.

PROMIS gjør Australia smidig

I sommer fikk vi en faglig morsom forespørsel - en tidligere kollega, Gro Bjerknes, utdanner prosjektledere på ett universitet i Australia, men der er de langt etter oss når det gjelder smidig. Sammen med Karlheinz Kautz, har hun derfor brukt deler av (vinter)ferien på å intervjue en rekke PROMISere, og noen av våre kunder, om hva som skal til for å få smidig til å fungere og hvilke fordeler det gir.

Skatteetaten er langt fremme når det gjelder smidig prosjektgjennomføring, og intervjuet med prosjektleder Ingvild Hardeng og produkteier Kristin Vestmo i SOFUS-prosjektet (ny løsning for forskudd, skattekort, skatteberegning og skatteoppgjør) ble et lite fyrverkeri - "disse damene vet hva de gjør" var Gros kommentar. Siri Sundby og Anne-Kathrine Pihlfeldt fylte på med erfaring fra ledelse av andre smidige prosjekter i Skatteetaten.

IT-direktør i Toll Jan Erik Ressem og Ingrid Wiig snakket om eierstyring og smidig – hvordan lykkes med dette. Gro og Karl fikk også observere en Standup for ekspressfortolling, et prosjekt som snart skal i pilot med en helautomatisert fortollingsprosedyre.

Siv Herberg snakket om smidig i praksis, trender og PL-rollen mens Stein Grimstad i Scienta og Gunnar Olving viste hvordan de har brukt nyttestyring aktivt i prosjekt.

Videre er selvfølgelig kontrakter og leverandørmodeller et viktig element for å lykkes med smidig, og det var flott å kunne snakke med en nestor på området, Odd-Gunnar Alterhaug, som har vært sentral i utarbeidelsen og bruken av målpriskontrakter og smidige kontrakter. Gro Bjerknes har en doktorgrad fra Informatikk Blindern og har undervist innenfor systemutviklingsmetode der og på en rekke universitet i utlandet, og har også en lang karriere som prosjektleder for IT- og endringsprosjekter i Norge og Danmark, før hun nå jobber på Monash University i Melbourne, Australia.

Karlheinz Kautz er professor i digital virksomhet ved RMIT University i Melbourne. Han har også en doktorgrad fra Informatikk Blindern og har undervist på en rekke forskjellige universitet.

De sier begge at de har lært masse om hvordan vi har fått til smidig i Norge, og at de gleder seg til det påfyll det kan gi til studentene. Vi gleder oss til å få rapporten :-) Kanskje blir det en vitenskapelig artikkel også.

 

 

Billedtekst: Gro og Karl kom rett fra en konferanse i Lund (27th International Conference on Information Systems Development) – her viser de stolt frem diplom for beste artikkel (A process model of co-creation as an approach to Information Systems Development) på konferansen. De har tatt en modell som ser på prosessen når systemer utvikles av “mengden” (The crowd), for eksempel open source utvikling, og anvendt den på utvikling av et spill om klimaendringer som er laget for ungdom, hvor ungdommene ga tilbakemeldinger underveis, det hele i regi av UNICEF.