Kvinner i PROMIS – Ingrid Wiig

 

– Vi lykkes i prosjekter ved at vi jobber med nærhet til kunde, profesjonalitet og fleksibilitet – og ikke noe dill. Det liker kanskje vi damer ekstra godt.

PROMIS er en ettertraktet arbeidsplass, og særlig for kvinner. Ingrid Wiig tror det blant annet skyldes et sterkt faglig miljø, godt samarbeid i alle ledd, og en teori om at dyktige kvinner tiltrekker seg andre dyktige kvinner.

Spennende prosjekter og en sterk faglig profil var det som trakk Ingrid Wiig til PROMIS. Hun er IKTprosjektleder, og har sammen med mange andre kvinner blitt en del av det profesjonelle fagmiljøet i PROMIS.

– Jeg kjente til PROMIS siden de har et sterkt faglig engasjement og er opptatt av smidig arbeidsmetode, som jeg selv brenner for. Og så kjente jeg mange tidligere, flinke kollegaer som jobbet der. Gjennom tydelig fokus på gode arbeidsmetoder, men også en jordnær og uhyre praktisk tilnærming til store komplekse problemstillinger, har PROMIS trukket til seg flinke kvinner og menn, sier Wiig.

Viktige verdier

PROMIS har mange kvinnelige prosjektledere, og det er tydelig at de har et godt renommé blant kvinner. Selv mener Wiig at flinke damer tiltrekker seg andre flinke damer, samt at gutta deres også er flinke. Hun liker godt å jobbe i et firma der faglig dyktighet er det som teller. I tillegg er de mer feminine verdiene en sentral del av PROMIS.

– Vi tror at prosjekter lykkes gjennom godt samarbeid i alle ledd, tverrfaglige team med felles mål, og ønske om å ta ut det beste i alle. Omtrent det samme som gjelder i en familie, sier Wiig.

Selv bruker Wiig Smidig og Lean arbeidsmetoder og teknikker.

– Men det brukes på en måte som gjør at vi kommer i mål. Ikke for å være smidig, legger hun til.

Utvikling, kompetanse og påfyll

Wiig er opptatt av kompetanseutvikling, noe det legges mye vekt på i PROMIS. Gjennom spennende oppdrag og deltagelse i det faglige arbeidet holder hun seg oppdatert på prosjektlederfaget.

– PROMIS legger til rette for utvikling ved å skaffe gode oppdrag, og de har interessante, interne prosjekter. Og så har vi fokus på faglig påfyll i alle sammenhenger vi møtes, som f.eks allmøter og på turer.

Wiig holder seg også oppdatert ved å følge med på smidig-blogger, og hun leser digi.no hver dag.

– Jeg må klare å følge med når «ungdommen» prater. Og siden jeg jobber med utviklingsprosjekter, og må klare å diskutere med utviklerne, må jeg følge litt med på det området også.

Godt miljø – gode venner

Som prosjektleder er Wiig mye ute hos kunder, og hun berømmer PROMIS for de attraktive oppdragene som dukker opp. Nå får hun sjansen til å jobbe med spennende prosjekter, brukt sin erfaring med smidig utvikling, og ikke minst testet ut dette videre i samarbeid med kunder som har store og viktige prosjekter for samfunnet. Det gode, kollegiale miljøet er en stor bonus.

– Det er et veldig godt miljø i PROMIS, både faglig og sosialt. Alle kjenner alle og kollegaene mine kunne like gjerne vært venner – noe de ofte også er. Her er det rett og slett godt å være.

 


Vil du også jobbe hos PROMIS?
Kontakt Arnfinn på af@promis.no eller ring tlf 934 96 747 nå.